The perfect outfit voor een presentatie?

Misschien moet jij voor je studie of  werk regelmatig een presentatie geven?  Of wellicht sta je vaak voor een grote groep mensen te praten? Hoe je het wendt of keert, het is altijd belangrijk hoe je er uit ziet. Tientallen ogen zijn naar jou gericht, dus jouw outfit speelt een belangrijke rol naast de kwaliteit van je presentatie. Vandaag geef ik enkele tips over hoe je jezelf het beste kunt kleden voor een presentatie

Allereerst is het afhankelijk waar en voor wie je een presentatie moet houden. Als je op school een presentatie voor je klasgenoten geeft,  hoef je in de meeste gevallen niet zakelijk gekleed te gaan.  Maar mocht je namens of voor een bedrijf een presentatie houden, dan is het verstandig om er goed op  te letten dat je geen tekst op je shirt hebt staan! Voor alsnog heb ik natuurlijk wel enkele algemene tips voor iedereen:

1. Comfortabel  
Trek iets aan waar je comfortabel in voelt.  Die ene hoge hakken waar je ontzettend rug pijn van krijgt, zou ik gewoon even thuis laten liggen.  Trek de schoenen aan die netjes zijn en simpel zijn.
Het is ook belangrijk dat je wel iets aan doet,  waar je lekker goed in kan staan. Maar dit betekend niet dat je in een joggingpak moet komen, dit is in de meeste gevallen erg onprofessioneel. Ik raad  het meestal aan om een zwart blouse en een zwarte broek aan te trekken, dit kan nooit fout zijn!

2. Zweet vlekken, what to do?
Misschien transpireer jij heel snel, niks mis mee. Maar draag geen blouse waarin je duidelijk kunt zien dat je aan het transpireren bent. Het is geen fris gezicht en waarschijnlijk zal het jou ook onzeker maken,  waardoor je bepaalde bewegingen niet durf te maken. De beste tip die ik kan geven, draag een zwarte blouse.  Zwart is veilig en mocht je enorm transpireren, dan is kans heel nihil dat het zichtbaar is. Mocht je toch liever geen zwart dragen, dan is een wollen trui ook een optie. Maar een wollen trui kan je in de meeste gevallen alleen in de wintermaanden aan doen!

3. Kleur, hot or not? 
Persoonlijk draag ik niet veel kleur.  Mocht je er wel van houden om kleur te dragen, hou het simpel!  Teveel kleur kan afleiden waardoor mensen niet meer naar jouw presentatie gaan luisteren. Less is more!

4. Tekst op je shirt, let op! 
Let er wel op dat je niet een gekke tekst op je shirt gedrukt hebt staan, dit kan erg afleiden of botsen met het verhaal dat je presenteert. Kies gewoon een een shirt zonder tekst of beeld. Hiermee vermijd je het risico dat mensen worden afgeleid of dat je kritiek krijgt.

5. In pak?
Sommige mensen kiezen er weleens voor om een pak te dragen. Nou ben ik daar geen voorstander, maar ook geen tegenstander van pakken. Het risico is wel dat je dan overdressed kan zijn. Soms wordt het wel voor enkele studies aangeraden om in pak te komen, dan is het natuurlijk een andere situatie. Maar ik vind dat  een wit of zwart blouse super netjes ogen. En de kans is dan ook klein dat je dan overdressed bent!

Tot zover waren dit tips. Dit zijn wel enkele tips op basis van mijn eigen ervaringen. Heb jij nog een goede tip, laat het vooral achter in de reactie!

 

 

Advertenties

8 reacties op ‘The perfect outfit voor een presentatie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s